Att söka jobb i Shanghai

I Shanghai går utvecklingen framåt i en rasande fart! Camilla Hammar har bestämt sig för att arbeta utomlands och det går bra för "hennes" bransch, IT-branschen, i Shanghai. Hennes resa började först i Indien, närmare bestämt New Delhi, då hennes man blev erbjuden ett jobb där. Då kontraktet var på väg ut blev dom istället erbjudna att flytta vidare till Shanghai.


Problem med språk

Att språket kan ställa till det för alla som arbetar utomlands kan vi nog ana samt att det kan vara stora skillnader beroende på vilket land man flyttar till. Men i Kina så är det inte så många som använder sig av engelska för att kommunicera och då blir såklart språkproblemet än värre. De yngre kineserna har förvisso lärt sig begränsad engelska i skolan men vill sällan använda sig av det. Dessutom finns det lokala avvikelser eller dialekter som ställer till det. I Shanghai talar invånarna mandarin MEN med en annorlunda dialekt.


Nya kontakter

Att börja om och bygga upp en helt ny bekatskapskrets är också nånting som kan vara tufft i försöket att göra sig hemmastadd i en annan kultur. Du måste våga ta kontakt med främmande människor för att kunna få nya vänner. Du måste själv visa att du är intresserad och att du önskar bekanta dig lite närmre med vissa av dom, våga fråga efter telefonnummer för kontakt.


Dynamisk stad

Som nämnt tidigare så är Shangahi en oerhört dynamisk stad där det händer saker fort! Camilla tycker det är spännande att få ryckas med i det höga tempot och att få lära känna kineser i hennes egen ålder. Kineserna av hennes generation och yngre har haft lätt för att anpassa och ta till sig den västerländska kulturen samtidigt som dom sätter sin egen prägel på den! Det blir en härlig blandning av ny västerländsk kultur och traditionell kinesisk.


Tips för dig som vill jobba utomlands

Fundera på av vilka skäl som du vill arbeta utomlands, då man ska vara förberedd på att det kommer att bli tufft och hemlängtan stark vissa stunder. Flyr du från ett trist arbete i ditt hemland så kan du inte räkna med att jobbet blir roligare bara för att du arbetar i ett annat land. Du bör också ta dig en funderare på om du ska satsa på ett jobb som du kan bygga vidare på när du återvänder till ditt hemland eller om du ska göra någonting helt nytt en period.

Just nu värderat 4.0 av 2 människor

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

juni 19. 2018 19:56